Muzikale voorstelling “Brose Aarde”

Op 8 oktober brengt het koor van het 4 Mei-Projekt haar nieuwe muzikale programma ‘Brose Aarde’ in Aduard. Kern van de voorstelling vormt de gelijknamige poëtische en muzikale ode van de Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog aan onze planeet. Het is een indrukwekkende oproep en aanklacht ineen: hoe kunnen wij zorgen voor elkaar als wij niet zorgen voor onze broze aarde die op het punt van breken staat. Met dit programma roepen wij elkaar en ons publiek op tot actie. Het programma begint om 20.00 in én om de Abdijkerk in Aduard.

We beginnen de voorstelling, bij goed weer, buiten met de nieuwe compositie ‘Stemmen Uit Het Bos’ van dirigent Robert Ramaker. De ‘stemmen’ van bomen zijn opgevangen door een sensor in hun sapstroom te prikken. Bomen geven trillingen af, weerstand die wij niet horen maar die er wel is. Sensoren kunnen die weerstand meten. Die weerstand zette Robert Ramaker om naar tonen. Iedere toon vertolkt de stem van één boom op een andere dag. Het koor vraagt zingend om stilte om het verhaal van de bomen ruimte te geven. Zo brengt dit stuk de verbinding tussen de mens en zijn natuurlijke omgeving tot uitdrukking. Het ruisen van de wind en het zingen van de vogels op de locaties maken iedere uitvoering uniek.

Alle uit te voeren werken:

  • Robert Ramaker, Stemmen Uit Het Bos
  • Antoni Schonken, Die Nuwe Verbond
  • Ēriks Esenvaldš, Stars
  • Ayub Ogada, Kothbiro

Het koor van de culturele vereniging 4 Mei-Projekt uit Groningen is een enthousiast gemengd koor, o.l.v. Robert Ramaker. Wij brengen ieder jaar rond 4 mei een nieuw programma met bijzondere, minder bekende en nieuwe muziek. Onze programmathema’s, zoals Verzet, Over grenzen en Wij zijn de anderen, sluiten aan bij de herdenking op 4 mei, en de daarmee verbonden bevrijding van fascisme en sociale onrechtvaardigheid. Kortom, muziek die ertoe doet!

Kaarten zijn aan de kassa en via onze website te koop. Ze kosten €15,– voor volwassenen en voor jongeren €10,–.

Kaarten te bestellen via: https://www.podiumplein.nl/artiesten/4-mei-projekt/voorstellingen/brose-aarde-aduard

Meer informatie via onze website: https://www.4meiprojekt.nl/