Sociaal Werk De Schans steekt Westerkwartierders hart onder de riem

Op 28 april start Sociaal Werk De Schans met een speciale ballonnenactie om de inwoners van de gemeente Westerkwartier een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. De Schans wil er altijd zijn voor de inwoners, zo ook in deze moeilijke periode. “We zijn nog net zo hard aan het werk als anders, alleen ziet de invulling er nu iets anders uit”, vertelt Anouk Pentinga, Teamcoach bij Sociaal Werk De Schans. “We hebben nu vooral telefonisch contact met de mensen en middels videobellen. Het lijkt er op, dat mensen in deze bijzondere tijd minder snel hulp durven te vragen, terwijl dat juist nu zo nodig is. Daarom willen we laten zien dat we er zijn en dat we de inwoners willen helpen”.

Sociaal Werk De Schans wil de inwoners van het Westerkwartier een hart onder de riem steken door middel van een speciale ballonnenactie. De medewerkers kunnen niet zomaar bij mensen thuis komen, dus hebben ze daar iets op bedacht. “In totaal hebben we 4000 ballonnen besteld die we bij mensen in de tuin gaan zetten”, laat Pentinga weten. “Dit doen we in de gehele gemeente Westerkwartier. We komen langs in verschillende dorpen en wijken. Uiteraard kunnen we niet iedereen bereiken. Vandaar de boodschap: ziet u een ballon in andermans tuin? Laat deze mooi staan, maar weet dat deze ook voor u bestemd is”. Aan de ballonnen worden kaartjes gehangen, waarop mooie woorden worden geschreven. “We beseffen hoe ingewikkeld deze situatie voor iedereen is en daarom willen we laten weten dat Sociaal Werk De Schans er voor iedereen is. We bieden hulp op afstand, maar op die manier komen we toch ook weer dichtbij. Door middel van deze actie willen we laten weten dat we aan de inwoners denken en er, net als anders, voor ze zijn”, aldus Pentinga.

De eerste 4000 ballonnen, die overigens net als de stokje en de kaartjes biologisch afbreekbaar zijn, worden in de week van 28 april uitgereikt. Bij grotere vraag wordt de actie verlengd. Pentinga: “Daarnaast is het voor mensen ook mogelijk om een verzoekje in te dienen voor iemand anders die in het Westerkwartier woont. Bijvoorbeeld voor een opa of oma die ze in deze tijd niet kunnen zien”.

Inwoners van de gemeente Westerkwartier kunnen hun verzoek, met bezorgadres, indienen middels een mail of sms/whatsapp. De medewerkers van Sociaal Werk De Schans zullen ervoor zorgen dat de ballon met boodschap bij de juiste persoon terechtkomt. “We doen ons best om zoveel mogelijk verzoeken te honoreren”, besluit Pentinga. De verzoeken kunnen worden ingediend via zuidhorn@sociaalwerkdeschans.nl of 06-10038981 (regio Zuidhorn).